In de flora- en faunaspeciaalzaak van Aalsmeer en Amstelveen (een grensgevalletje) werd 4 en 5 november een kleindierententoonstelling gehouden. Donderdagavond werden de beestjes afgeleverd, naast elkaar in een hokje gestopt en gekeurd door een kundige jury. Vrijdag en zaterdag konden ze worden bewonderd door het winkelend publiek.
De mooiste cavia’s, kippen, hanen en konijnen uit wijde omstreken waren in Aalsmeer verzameld. Vooral de mega-kippen/hanen en dito konijnen waren, niet verwonderlijk, imposant. Jammer genoeg was het hokje een beetje aan de kleine kant. En alhoewel het vrolijk gekraai van de hanen, dat door de winkel schalde, mij deed glimlachen: de aanblik van de beesten in krappe hokjes deed me minder plezier. Maar goed, de meeste beesten hebben het thuis wat ruimer en er staat vast niet elke week een dergelijke tentoonstelling op het program.
Wel mooi was te zien hoe dit meisje trots haar konijn (met de wonderlijke naam IJsje) vasthield. Naast de kleurrijke dieren bleken trouwens ook de eigenaren een bont en bijzonder gezelschap.

Back to Top