Ja hoor, dankzij deze goedlachse grijsaard heeft Amstelveen er weer een primeur bij: het World Championship ‘Hit the curbs’, of gewoon het WK Stoepranden in het Nederlands. Ik geef de voorkeur aan de eerste, omdat het WK zo gelijk een internationaal tintje krijgt. En dat is weer een vereiste bij een WK.
Organisator is Adriaan Jeukens, een man die in tegenstelling tot zijn achternaam, niet op de zenuwen werkt. Hij omschrijft zichzelf als spelletjesgek en wil altijd winnen. Zo baalt hij nog steeds van de tweede plek bij het NK propjesschieten (bestaat dat echt??). En terecht, want de winnaars gingen er met de poet vandoor (een duizelingwekkende 10 duizend euro of was het gulden?) en voor de eerste verliezers was er niets. Maar goed, hij richt zich nu op de organisatie. Zaterdag 21 april is het zo ver. Dan wordt het plein in Amstelveen omgetoverd tot ‘Stoeprand-arena’ (met door Adriaan in elkaar geknutselde stoepranden, want die heb je niet op het plein) en strijden vrouwen, mannen en kinderen tot 12 jaar om de eer. Het toernooi gaat om 13 uur van start. Meer weten of je opgeven? Kijk op www.stoepranden.eu. Het belooft een waar spektakel te worden (o ja?), dus rest mij niets anders dan je veel succes te wensen met het oefenen. Tot de 21ste!

Back to Top