Tweede Paasdag betekent niet meer automatisch een dagje naar de meubelboulevard. Er is een prachtig alternatief! Zuivelproducent Campina heeft in heel Nederland een aantal boeren zo gek gevonden om mee te doen aan de Open Boerderijdagen. Vandaag gingen onder meer de koeien van boer Korrel in Ouderkerk aan de Amstel voor het eerst naar de wei. Een waar spektakel! Ondanks het regenachtige weer was het bezoekersaantal ook ditmaal weer overweldigend (vorig jaar zag het in een dorpje nabij Amsterdam niet zwart van de koeien, maar van de mensen, toen daar de dames voor het eerst naar buiten mochten..). De zwart-witte dames dartelden vrolijk door de wei, bekeken hun publiek van heel dichtbij en genoten toen van het eerste gras.
Voor de boer betekende de open dag heel veel werk, een enorme kudde vreemde mensen op het erf, maar ook een stukje positieve promotie, en daar is het Campina nou net om te doen. Nou ja, zolang kinderen er maar van leren dat melk niet uit een fabriek, maar uit een koe komt, is al het werk niet voor niets geweest.

Back to Top