Elk jaar mogen de pony’s van manege Equito vakantie vieren op de wei. En dat vinden ze heerlijk! Lekker hun buikjes vol eten, heerlijk rollen en spelen als het ze uitkomt. De zomer brengt telkens nieuwe dingen: het ene jaar hebben we Moessonregens, het andere jaar stik je bijna van de hitte. Gelukkig zijn de pony’s daar aardig tegen bestand, al had Sammy toch kennelijk behoefte aan een verfrissende duik. Gevolg: schrammen op z’n buik en de vakantie op de wei was over. Dat vindt hij niet eens zo erg. Op de manege staat er nog genoeg gras en bovendien was hij z’n positie in de kudde een beetje kwijt. Dat maakt het ook elk jaar nieuw voor de pony’s: telkens moet de rangorde opnieuw bepaald worden. Dat valt echt niet mee met zo’n bonte apenkop! Daarnaast worden er ook nieuwe vriendschappen gesloten: zo doet Pablo (dezelfde bonte apenkop) zijn uiterste best om bij de merries in de smaak te vallen..

Back to Top