Beroemde pony’s en paarden, dat was het thema van de open dag van ponymanege Equito op 31 mei. Ondanks het slechte weer lieten bezoekers het niet af weten. Logisch, want een kans om zowel Bonfire, Witje als de My Little Pony’s te zien, tja, die laat je niet liggen. Ook onze eigen pony’s timmerden aan de weg, dit jaar werd daarom een heuse verkiezing georganiseerd om te bepalen wie de zich de beroemdste pony van de manege mag noemen. In de weken in aanloop naar de open dag werd daarom druk campagne gevoerd. Niet echt door de pony’s zelf, die hadden daar hun mensen voor. De uitslag was verrassend te noemen. Niet Ukkie (klein, grote ogen, lange manen: schattig), maar Quito ging er met de winst vandoor. Ze liet runner-up Sammy met een stem verschil achter zich. Pindakaas!

Naast shows streden zoals elk jaar team groen en team geel om de winst. Daartoe werden verschillende spelletjes gedaan, zoals de appelrace. Ondanks de handicap om Balou in het team te hebben bij de appelrace (ze eet appels op, terwijl het gaat om hoeveel je over houdt, voor bewijs: zie haar schuimende lippen), ging de winst toch naar team geel. Voor het eerst weer in jaren. Dus: heel knap.

Volgend jaar is er ongetwijfeld weer een open dag. Thema is nog niet bekend.

Back to Top