Halloween krijgt in Nederland steeds meer voet aan de grond. En waarom niet. Een beetje griezelen is best goed. Het herinnert ons aan onze eigen sterfelijkheid, maar wel op een feestelijke wijze. Ik voel zelf nog niet de behoefte om me uit te doffen als een of andere zombie (bovendien zou ik het met mijn neus beter doen als heks), maar gun anderen van harte dit verkleedfeestje.

pompoen

Zelfs op de manege ging Halloween dit jaar niet onopgemerkt voorbij. Onder de naam ‘griezelfestijn’ werd een wedstrijdje georganiseerd. Doel was om zo snel mogelijk met je pony een reuze spannend parcours af te leggen. Zelfs onze pony’s, die toch heel wat gewend zijn, vonden dit parcours soms best spannend. Vooral de groene grabbelton zorgde bij pony’s voor trillende beentjes. In de ton zat een kikker verstopt die de deelnemers een zoentje moesten geven. Ondanks de vele pogingen veranderde deze helaas niet in een knappe prins.

spin

Naast het parcours ging het natuurlijk ook om de uitdossing. Van te voren werd daarom veel tijd besteed aan de aankleding van ruiter en pony.

Back to Top