Onder de noemer ‘Natuur is een feest’ worden regelmatig activiteiten georganiseerd in het Amsterdamse Bos. Kabouterhuisjes bouwen, kaboutersoep brouwen en survivallen: ik heb het allemaal al eens mogen meemaken. Afgelopen zondag mocht ik weer en deze keer heb ik zelfs kennis mogen maken met het brein achter de activiteiten: Bart. Of in dit geval Beer Bart, want zo was hij uitgedost.

Een groep kinderen ging zondag met hem het bos in, om huizen te maken voor de bewoners van het bos. Maar voordat het zover was, werden eerst een aantal vrijwilligers als egeltjes onder bladeren begraven. Gelukkig hoefden ze niet daar de rest van de middag te blijven zitten.

Daarna werd de groep opgesplitst. Kinderen konden uit verschillende dieren kiezen, die al dan niet als inheems herkenbaar waren: een kraai, een wolf (nu heeft dan toch de eerste wolf de Randstad bereikt), een spin (wel een mega-exemplaar) en dino’s. Die waren nog over vanuit het park.

Bijna zonder strubbelingen gingen de kinderen aan de slag. Het spinnenweb bleek het populairst, maar ook de dino’s mochten niet klagen. Bouwers die klaar waren, gingen met Beer Bart op zoek naar de echte bewoners van het bos. Pissebedden, wormen en allerlei torretjes.

En zo kwam aan een constructieve voormiddag een einde, want eerlijk is eerlijk, er moest ‘s middags gewoon voetbal worden gekeken. Sommige vaders konden bijna niet wachten op het einde van de creatieve uitspatting. Tja, dat heb  je met de klassieker.

Back to Top