Voorjaarsvakantie. Nat, druilerig, koud. Het sneeuwt zelfs. Niet van die fijne sneeuw, waarmee je een pop kunt maken. Nee,  het is vieze, natte sneeuw, waarmee je niets kunt beginnen. Niet echt lekker weer om buiten te spelen. Maar gelukkig. Voor kinderen die niet op vakantie zijn, is er genoeg te beleven. Op vrijdag wordt er bingo gespeeld in wijkcentrum Westend. De zaal zit vol kinderen, moeders zijn meegekomen. Er heerst een opgewonden sfeer. Op drie tafels staan de prijzen uitgestald. Het is een enorme berg aan prijzen. Kinderen lopen langs de tafels, om alvast iets uit te zoeken.

bingosm

De bingomiddag begint. Eén voor eén worden de cijfers opgenoemd. Na 5 minuten klinkt een vertwijfeld ‘Bingo’. Een hand gaat aarzelend de lucht in. De andere kinderen zuchten teleurgesteld. Geen valse bingo vandaag, de eerste geluksvogel mag een prijs uitkiezen. Even later is het weer raak. Nogmaals bingo, nummer twee mag iets uitkiezen. De andere kinderen kijken bezorgd. Hoe staat het met hun kansen? De omroepster stelt hen gerust. Voor iedereen is er een prijsje. Het belooft een lange middag te worden in Westend.

Back to Top