De feestdagen. Reuze gezellig allemaal, met dat eten, lichtjes en familie en vrienden. Maar na 1 januari ben ik altijd blij dat het weer voorbij is. De zoetsappige films op tv, het gemauw over lekker eten.  Fijn om een frisse start te maken, het is immers al bijna lente. Tenminste..

Een frisse start betekent wat mij betreft zo snel mogelijk al het kerstprul het huis uit. Boom afgetuigd (letterlijk en figuurlijk, zat bijna geen naald meer aan), kerstversieringen in de doos en hop naar zolder.

Ook anderen denken er zo over. De boom, met enthousiasme onthaald, wordt afgedankt en het huis uitgezet. Soms compleet met versieringen en al de plomp in gegooid.

Al die afgedankte bomen, ik word er een beetje triest van. Wegwerp-natuur, waar we alleen van genieten als het ons uitkomt.

Gelukkig zijn er altijd een aantal huizen waar de boom wat langer mag blijven staan..

Back to Top