M/V met gitaren

Ik wil al jaren gitaar leren spelen. Maar ja, dan wil ik het ook meteen een beetje kunnen. En dat betekent: oefenen! Helaas zit er maar een beperkt aantal uur in een dag, daarom vrees ik dat ik mijn wens nog even voor me uit moet schuiven. Radio maken kost bijvoorbeeld ook veel tijd. Sinds een jaartje maak ik programma’s voor Rick FM, de lokale omroep in Uithoorn en De Kwakel. Een muziekprogramma, Apenkooien, met José de Robles en Jeroen Brink. Daarnaast Uit de Kunst, een programma over kunst en cultuur. Heel leuk om te doen en leerzaam. Komen toch weer wat andere interviewtechnieken bij kijken. En hoe vet is het om je favoriete platen op de radio te horen?

Binnenkort mag ik voor een project in Amstelveen podcasts gaan maken. Daarom ben ik een beetje aan het experimenteren met podcast programma’s. Voor Uit de Kunst interviewde ik onlangs John Klaver, gitarist en gitaardocent over zijn gitaarschool in Uithoorn. Hier hoor je het fragment: