Heldinnen expo in de bieb

Nog tot eind oktober te zien in de bibliotheek aan het Stadsplein in Amstelveen: de lokale heldinnen expositie! Mijn eerste foto- en interviewproject, waarin een hoofdrol is weggelegd voor acht bijzondere vrouwen. Zij kunnen, op welke manier dan ook, dienen als rolmodellen. Bijvoorbeeld vanwege hun inzet voor anderen, hun talenten en ambitie en hun levenswijsheid. Een prachtig project om te doen, en een eer om nader kennis met deze vrouwen te kunnen maken. Zie voor hun verhalen en de beelden ook www.amstelveenseheldinnen.nl.

Na de expositie in de bibliotheek, gaan de werken op reis door Amstelveen. In november is de expositie te zien in Buurtkamer Keizer Karelpark.

De opening van de expo begin oktober was een feestje. De bieb zat vol, over belangstelling hadden we niet te klagen! Het publiek kreeg een kort, maar krachtig programma voorgeschoteld, met bijdragen van Dorien Mijksenaar (over emancipatie in Amstelveen), een optreden van singer/songwriter Lola, een ode van stadsdichter Matthijs aan heldin Nora Valk en een mooie toespraak van wethouder Floor Gordon. Na het voorstellen van de heldinnen, werden de werken onthuld. Broer Gerson maakte een prachtige compilatie van de opening: