Amstelveense heldinnen

De prints zijn binnen, de uitnodigingen zijn verstuurd: we zijn op stoom voor de opening van de expositie ‘Lokale Heldinnen Amstelveen’ op 3 oktober, vanaf 17 uur in de bibliotheek aan het Stadsplein in Amstelveen.

Mijn eerste fotoproject is daarmee een feit. Het was een feestje om aan dit project te mogen werken! Niet alleen heb ik veel geleerd van de acht Amstelveense vrouwen die aan dit project hebben meegewerkt, het heeft ook vriendschappen opgeleverd. Bijvoorbeeld met Nora Valk, die me doet denken aan mijn oma: net zo vief, en heel innemend. Ze staat volop in het leven en is nog altijd bij de tijd (appen en mailen – ze doet het allemaal).

Lang was ik onzeker of het zou gaan lukken, of het resultaat zou worden als ik voor ogen had, maar na het zien van de fotopanelen ben ik super trots: de vrouwen verdienen een plekje in de spotlight en Amstelveen kan kennismaken met acht geweldige vrouwen!

Vanaf 3 oktober vind je hier de portretten en verhalen. Na de expositie in de bibliotheek, gaan de beelden op reis door Amstelveen, onder meer langs buurtcentra.

Je bent van harte welkom bij de opening van de expositie. De inloop is vanaf 17 uur, het officiële programma (met korte lezing en muziek) begint om 17.30 uur en vanaf 18 uur verricht wethouder Floor Gordon de opening. Daarna is er gelegenheid de beelden te bewonderen, de heldinnen te ontmoeten en na te praten. Kom je ook?