Foto- en ontmoetingsproject

Met inmiddels meer dan dertig duizend inwoners, is de gemeente Uithoorn de afgelopen tientallen jaren fors gegroeid. Van dorp waarin bijna iedereen elkaar kende naar een forensengemeente. Wie zijn die inwoners van Uithoorn? Waar komen ze vandaan, wat doen ze, hoe staan ze in het leven? Wat is het dat deze inwoners met elkaar verbindt? Met ‘Dit zijn wij’, een foto- en ontmoetingsproject, willen we hierachter komen. Doel van het project is om mensen met verschillende achtergronden met elkaar in contact te brengen. Ze gaan met elkaar in gesprek en komen meer over elkaar te weten. Het gesprek wordt vastgelegd in een verhaal en naderhand wordt een portretfoto gemaakt. De verhalen en foto’s zijn volgend jaar te zien in Uithoorn.

Voor het project zijn we op zoek naar mensen met verschillende achtergronden. We willen graag een zo breed mogelijke afspiegeling laten zien van de maatschappij. Van jong (vanaf 16 jaar) tot oud (100 jaar) kan meedoen. Kwakelaars, Uithoornaars en ‘import’: doe mee! We zoeken mensen met verschillende opvattingen, religie, afkomst, baan, inkomen, beperkingen, seksuele voorkeur, enzovoorts. Lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je op voor 31 oktober. Alle deelnemers krijgen na afloop een afdruk van hun portret, gemaakt door een professionele fotograaf. De ontmoetingen vinden in november en december plaats, wanneer de coronamaatregelen dit toelaten.

Voorwaarden voor deelname:

  • Woonachtig in Uithoorn of De Kwakel
  • Bereid om in gesprek te gaan met iemand met een andere achtergrond dan jij
  • Geen bezwaar tegen publicatie van foto en verhaal

Het project wordt uitgevoerd door Dolly Pieterson, fotograaf en Naomi Heidinga, tekstschrijver en fotograaf in opdracht van gemeente Uithoorn. Aanmelden kan via ditzijnwijuithoorn@gmail.com.

Op de foto een van Uithoorns meest kleurrijke inwoners, kunstenaar Steven Partiman.